Zimovanje Kopaonik

Apartmani Konaci

Apartmani Konaci

Apartmani Konaci LOKACIJA: Apartmani Konaci se nalaze u središtu turističkog kompleksa. Gosti se javljaju na recepciju hotela Angella radi preuzimanja ključeva. APARTMANI SU KOMPLETNO RENOVIRANI 2012. godine. Sadržaj:  recepcija (Family Hotel Angella****), restoran (restoran Dancing, Family Hotel Angella****), skijašnica, otvoreni javni parking. SADRŽAJ STUDIJA /APARTMANA: mini kuhinja sa posudjem i priborom za jelo, ploča sa dve ringle, mini-frižider, sto [...]

Hotel Grand & Spa

Hotel Grand & Spa

Hotel Grand & Spa   Lokacija: Grand Hotel & Spa se nalazi u turističkom centru Kopaonika, na ski stazi Karaman greben, sa predivnim panoramskim pogledom na šumovite padine Kopaonika. Karakteristike: 2009 godine Grand Hotel & Spa je potpuno redizajniran i delimično renoviran. U moderno opremljenom hotelu izgrađen je spa i wellness centar po uzoru na svetske [...]

JOLLYKOP

JOLLYKOP

JOLLYKOP LOKACIJA I OPIS TURISTIČKOG NASELJA JOLLYKOP MOUNTAIN VILLAGE Apartmanski kompleks JollyKop nalazi se u vikend naselju Treska udaljen 2.5 km od najbliže žičare (Sunčana Dolina) i 6 km od centra Kopaonika, na regionalnom putu Kopaonik - Raška. Moderan kompleks od pet zgrada koga čini 96 apartmana i studia, sagrađeni su u periodu od 2008. [...]

Apartmani Srbijašume

Apartmani Srbijašume

Apartmani Srbijašume OPIS APARTMANA Apatrmani Srbijašume Lokacija: Kompleks se sastoji iz tri objekta, od kojih je jedan renoviran ove godine i nalaze se u neposrednoj blizini hotela Putnik . Od najbliže žičare ,,Sunčana dolina,, su udaljeni 700m, a od centra turističkog mesta Kopaonik 1,5km . ŠUMSKA KUĆA 1 : Četvorokrevetni studiji oko 25m2, maksimalno primaju [...]

JAT Apartmani

JAT Apartmani

JAT Apartmani OPIS SMEŠTAJA: Lokacija: u neposrednoj blizini turističkog kompleksa „Konaci“. Najbliže žičare udaljene su oko 120 m. Objekat ima 136 apartmana različite veličine i strukture (2-7 osoba) sa 501 krevetom. Hotelska ponuda: recepcija, restoran, fen uz depozit na recepciji, bebi krevetac besplatno uz prethodnu rezervaciju u agenciji (na upit), parking. Gostima je na raspolaganju [...]

Kopaonik je najveći skijaški centar u Srbiji i nesumnjivo jedan od najlepših centara u ovom delu Evrope. Pored toga što predstavlja jednu od najlepših planina u Srbiji, Kopaonik poseduje i neverovatan prirodni potencijal od oko 200 sunčanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivačem tokom godine.

Vrhunski uređeni skijaški tereni skijaškog centra Kopaonik pružaju neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do skijaša vrhunskih sposobnosti.

Skijaški centar Kopaonik poseduje oko 55 km staza uređenih za alpsko skijanje i 18 km staza za nordijsko skijanje. Za ljubitelje noćnog skijanja tu je i osvetljena noćna staza Malo Jezero.

Kopaonik zima 2020/2021 bogatija je za stazu za slobodnu vožnju, koja uređena na Gobelji. Očekuje se i završetak radova na žičari Gvozdac.

Kopaonik zima 2020/2021 donela je i mnogo novina na skijalištu, pre svega tu su dodatni sistemi za osnežavanje, tako da je oko 70% ski staza pokriveno veštačkim snegom. Postojeći sistem je nadogradjen i pokriva staze: Karaman greben, Marine vode, Mali Karaman, Kneževske bare, vezne staze od Kneževskih bara do Duboke, Krčmar, Dolina sportova, dve nove staze na Krstu i Sunčana dolina. Sve ukupno to predstavlja novih 20 kilometara osneženih staza. Postoje tri staze po FIS standardu za slalom, veleslalom, superveleslalom i spust.

Na spomen Kopaonika sneg i skijanje su prve asocijacije, ali Kopaonik sa svojim prirodnim potencijalima i turističkom ponudom nije samo to. Kopaonik kao pitoma i pristupačna planina nudi dobrodošlicu svima, bez obzira na uzrast i sportsko rekreativne ili druge potrebe. On je i jedan od navećih kongresnih centara u Srbiji, trening centar klubova i reprezentacija (košarka, odbojka, rukomet, tenis …), odredište mnogih multikulturalnih školica i radionica, kao i škola jezika, slikanja, sporta, prirodno lečilište…

Sigurni dokaz da je Kopaonik jedno od mesta koje tokom cele godine nudi idealne uslove za aktivan odmor i uživanje je da, pored zimske, sada imamo i veoma posećenu letnju sezonu. Jesen i proleće su rezervisani za dečiji smeh i graju naših malih putnika koji zajedno sa svojim učiteljima i vaspitačima na Kopaoniku izvode svoje rekreativne nastave.

Zimi je pažnja turista prvenstveno fokusirana na skijaške terene, koji se na Kopaoniku nalaze na nadmorskoj visini od 1650 – 2017 m, i svrstavaju se u terene prve kategorije.

Smeštaj na Kopaoniku podeljen je u tri lokacijske celine:

  • Brzeće
  • Ravni Kopaonik
  • Vikend naselje – Treska

A u svakoj od njih tip smeštaja na Hotele i Apartmane odnosno Apart-hotele.

Najatraktivnija lokacija svakako je Ravni Kopaonik, zbog blizine skijališta, a ujedno i najveći broj ležaja u hotelima i apartmanima se tu nalazi. Najpoznatiji su sigurno Hotel Grand, Hotel Angella, Apartmani Konaci, Aparthotel Nebeska stolica, Jat apartmani, Hotel Putnik, Hotel Club A…

Pored staza za alpsko i nordijsko skijanje, skijaški centar Kopaonik poseduje i uređen snow-board /Snowboarding/ park, na kome se organizuju takmičenja domaćeg i međunarodnog karaktera, kao i obezbeđen prostor „ski vrtića“ sa pokretnom trakom i “karuselom” koji olakšava prve skijaške korake.

Napominjemo da Kopaonik sada raspolaže infrastukturom od od 24 žičare i ski lifta. FIS standarde zadovoljavaju tri staze, pa se na Kopaoniku održavaju takmičenja koja se boduju za balkanski i Evropski kup. Kapacitet žičara je preko 32.000 skijaša na sat. Ovaj sistem čini jedna šestosedna žičara, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, 4 isklopive četvorosedne žičare velike brzine (ukupan kapacitet 10.000 skijaša na sat), tri fiksne četvorosedne žičare sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša (ukupan kapacitet oko 6.200 skijaša na sat), tri dvosednih žičara ukupnog kapaciteta 3.600 skijaša na sat, dva vučna ski lifta  “sidro” kapaciteta 2.400 skijaša na sat i osam ski liftova “tanjir” kapaciteta 6.500 skijaša na sati, kao i tri vezna ski lifta.

Završetkom izgradnje sistema za proizvodnju veštačkog snega i instalacijom cevovoda dužine 5.400 metara na Gobelji, 97 odsto ski centra Kopaonik pokriveno je sistemom za veštačko osnežavanje. Zahvaljujući ovom sistemu trajanje skijaške sezone ne zavisi više od snežnih padavina, a posetioci skijališta i ljubitelji zimskih sportova su u prilici da uživaju na snegu i do pet meseci tokom godine. Sistemom za veštačko osnežavanje pokrivene su staze: Karaman A i B, Pančićev vrh, Duboka 1 i 2, Sunčana dolina, Malo jezero, Krst, Krčmar, Kneževske bare, Mali Karaman, Marine vode, Karaman, Gobelja i pripadajući ski putevi.

Žičara četvorosed „Pančićev vrh“ tokom čitave zimske sezone ali i u toku leta, osim skijaša i snoubordera, prevozi i posetioce centra koji se ne bave zimskim sportovima, već panoramski razgledaju centar i bave se brojnim drugim aktivnostima koje ski centar Kopaonik omogućava.

Od jula 2012 godine žičara je opremljena i nosačima bicikala, a sve u sklopu izgradnje prvog BIKE centra u Srbiji.

Pored skijanja posetioci Kopaonika zimi uživaju i u klizanju, sankanju, paraglajdingu kao u vožnji motornim sankama i “kwad”-ovima.

Kopaonik je omiljeni zimski centar među mlađom populacijom zbog dobre zabave i bogatog noćnog života. Svako ko je u potrazi za sjajnim provodom i dobrom zabavom, koji bi upotpunio aktivan odmor na snegu, na pravom je mestu. Kopaonik je poznat po odličnoj aprè-ski zabavi koja se do ranih jutarnjih časova nastavlja u nekom od velikog broja kafića, barova, diskoteka, klubova i restorana turističkog centra.

Bez obzira na godišnje doba, budite sigurni da ćete na na Kopaoniku naći mnogo sadržaja da provedete svoj idealan godišnji odmor.