SARAJEVO

(2 NOĆI 3 DANA) (13.02. – 15.02.2022.) (11.03./13.03.2022.)

SARAJEVO – MOSTAR – JAHORINA – VISEGRAD

 AUTOBUSOM – 3 DANA / 2 NOCI

          13/15.02.2022. 

   I     11/13.03.2022.     

              


Program putovanja:

1.dan – SARAJEVO

Polazak oko 2,00h iz Krusevca/Trstenika/Kragujevca / Kraljeva / Cacaka / Užice. Polazak za Putnike iz Nisa i Leskovca, 2 sata ranije.Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

Dolazak u SARAJEVO u jutarnjim satima. Fakultativno odlazak do Vrela Bosne .

Sledi panoramski obilazak grada iz autobusa: Kozja ćuprija na Miljacki – divni mali kameni most iz otomanskog perioda, Bentbaša – čuveni lokalitet na samom ulasku u grad, u pesmi opevan, na koji su odlazile pralje, potom sledi veličanstvena Gradska kuća u pseudo-mavarskom stilu, Sebilj – stara česma na baščaršiji, Stara pravoslavna crkva Svetih Arhanđela Mihajla i Gavrila, pijaca Markale, rimokatolička katedrala Isusovo Srce, Večna vatra, Ali-pašina džamija, Zemaljski muzej, Skenderija, Akademija likovnih umetnosti – nekadašnja evangelistička crkva, Latinska ćuprija – mesto Sarajevskog atentata, Careva džamija – zadužbina Sulejmana Veličanstvenog, Inat kuć,Smestaj u hotel … Sledi pešački obilazak starog grada, odnosno čuvene Baščaršije, jedinstvene orijentalne ambijentalne celine. Sebilj – čuvena česma, Kujundžiluk – zanatski deo u kojem se još uvek čuju i vide kujundžije sa njihovim malim čekićima, Morića Han – najpoznatiji gradski saraj u kojem se danas nalazi jedan divni bazar i kafe-restoran sa čuvenim tufahijama, Gazi Husrev-begova džamija – remek-delo islamske arhitekture, Sahat kula, Medresa, Brusa Bezistan (bazar)… Potom sledi kraća šetnja glavnom pešačkom zonom Sarajeva, Ferhadijom do srpske pravoslavne Saborne crkve. Slobodno vreme za uživanje u fantastičnoj atmosferi grada, uz naravno probanje čuvenih sirnica, bureka, i svakako ćevapa. Smestaj u hotel. Slobodno vreme  Nocenje.

2. dan – SARAJEVO –  JAHORINA SARAJEVO

Doručak.. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet do tornja Avaz .Susret sa nezaboravnom panoramom grada Sarajeva.Alobodno vreme u restoranima I kaffe .Nastavak puta   do divne JAHORINE planine. Bosanska lepotica na kojoj su održane Zimske Olimpijske igre 1984. godine. Turistički centar koji se iz godine u godinu menja i obogaćuje novi sadržajima. Slobodno vreme za uživanje na snegu i sjajnim ski-stazama, vožnja žičarom, uživanje u bajkovitoj atmosferi .Povratak u hotel .Slobodno vreme .Nocenje

3. dan SARAJEVO – MOSTAR -VISEGRAD

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Slobodno vreme u Sarajevu ili fakultativni odlazak za Mostar .Ibilazak znamenitosti  koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je prije 1558.g. i po predanjima Stari most je sagraĎen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak za Sarajevo. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju kraći predah u Višegradu, obilazak Andrićgrada i starog mosta. Nastavak puta prema Kraljevu. Dolazak oko ponoći. Kraj putovanja


CENA ARANZMANA :

   POLAZAK IZ Krusevca/Trstenika/Kragujevca / Kraljeva / Cacaka / Užice

  55 EURA     hotel  Ibis Styles  4 *Sarajevo  

  50 EURA     Hotel Grand  3*

 

CENE POLAZAK IZ Niša:

   65 EURA     Hotel  Ibis Styles    4 *Sarajevo  

   60 EURA     Hotel Grand  3*

 

CENE POLAZAK IZ Leskovca:

75 EURA     Hotel Ibis Styles    4 *Sarajevo  

70 EURA     Hotel Grand  3*

 

U dinarskoj protivrednosti po srednjem kursnu NBS na dan uplate.

 


 CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
• smeštaj u hotelu   Ibis Styles    sa 4*ili hotel Grand 3 * na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/buffet)
• smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 po potrebi putnika
• obilazak Sarajeva prema programu putovanja sa vodicem
• usluge profesionalnog turističkog vodiča i organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• Cena aranžmana ne obuhvata:
• sve ostale nepomenute usluge
• ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

>boravišna taksa 2,5 marke po noci po osobi  (oko 1.50 e)
• doplatu za jednokrevetnu sobu – 45 €


FAKULTATIVNI PROGRAMI – PAKET IZLETA:

-Izlet Mostar – 15 €

– Vrelo Bosne – 5 €
– Izlet Jahorina  – 10 €

– Toranj Avaz  – 5 €

 

Br. 4 od 01.01.2022.


SMEŠTAJ:

Hotel Grand Sarajevo 3 *Hotel je smešten je na samo 250 metara od Glavne železničke stanice u Sarajevu i na 3 km od istorijske Baščaršije. Hotelski à la carte restoran ima bar i terasu sa pogledom na hotelski vrt, koji krasi bujna vegetacija i fontana. Sve sobe poseduju besplatan bežični internet, LCD TV s kablovskim kanalima i kupatilo s kadom ili tušem. Pojedine sobe sadrže klima-uređaj. U doručku možete uživati u udobnosti svoje sobe, a na raspolaganju vam je i bogat doručak na bazi švedskog stola. Privatni parking se može besplatno koristiti. Bežični internet dostupan je u čitavom smeštajnom objektu besplatno. Autobuska stanica je udaljena 350 metara od hotela, a najbliža prehrambena prodavnica samo 10 metara. Olimpijska dvorana Zetra, u kojoj su se 1984. godine održavale Zimske olimpijske igre, smeštena je na 2 km.

Objekat ibis Styles Sarajevo  – nalazi se u Sarajevu, na 6,3 km od Latinske ćuprije. ibis Styles Sarajevo, jedan od brandova vodeće svetske grupacije AccorHotels, je novo-otvoreni gradski hotel unikatnog dizajna smešten blizu međunarodnog aerodroma, ali i centra glavnog grada BiH. Dostupni su besplatan WiFi i besplatan parking.

Sve sobe su klimatizovane i imaju flat-screen TV, prostor za sedenje i radni sto. Pojedine poseduju balkon sa pogledom na grad ili na reku. Sopstveno kupatilo je opremljeno tušem i fenom za kosu.

Svakog jutra se služi bogat kontinentalni doručak na bazi švedskog stola. U hotelskom restoranu pripremaju se raznovrsni lokalni specijaliteti.


 LICENCA OTP 147/2021, kategorija A

broj programa   21  /2021  od 01.12.2021