BANSKO

RILSKI MANASTIR – SOFIJA

RELAX VIKEND  – PUN PANSION I KORIŠĆENJE WELLNES I SPA CENTRA

NEOGRANIČENO PIĆE UZ VEČERU U HOTELU EVERGREEN

BANSKO

  1. DAN 10.11./11.11.2016. polazak iz Niša sa parkinga kod Tempa. Vožnja preko Sofije  prema Rilskom manastiru, najvećem i najpoznatijem pravoslavnom manastiru u Bugarskoj. Nalazi se na jugozapadu Bugarske na planini Rila, 117 km južno od glavnog grada Sofije, u dubokoj dolini Rilske reke, na nadmorskoj visini od 1,147 m. Tradicionalno se veruje da je manastir osnovao pustinjak Sveti Jovan. Rilski Manastirski kompleks je proglašen nacionalnim istorijskim spomenikom 1976. a postao je deo UNESKO-ve Svetske baštine 1983. Od 1991. potpuno je pod upravom Svetog sinoda Bugarske pravoslavne crkve. Glavna crkva manastira podignuta je sredinom 18. veka, U crkvi ima i mnoštvo vrednih ikona, koje potiču od 14. do 19. veka. Konak ima 300 soba, četiri kapele, igumanov stan, kuhinju (čuvenu po svojim neobično velikim sudovima), biblioteku, u kojoj se čuva 250 manuskripta i 9.000 starih štampanih knjiga, i ktitorsku sobu. Spoljašnost kompleksa, sa visokim kamenim zidovima i malim prozorima, više podseća na tvrđavu nego na manastir. Muzej Rilskog manastira je posebno čuven po Rafailovom krstu, drvenom krstu napravljenom od jednog komada drveta.

U kompleksu manastira grupa se zadrzava oko 2 sata, (ulaz u Manastir je besplatan, ulaz u Manastirski muzej se naplaćuje 8 leva).

Nakon obilaska manastira nastavljamo dalje prema poznatom ski centru Bansko (još oko 100km)

Bansko – spoj starog grada i savremene arhitekture sa lepotom i komforom u podnožju veličanstvenog pirinskog masiva na 160 km od Sofije. Spoj lepote nacionalnog parka „Pirin“ i raznolikosti živopisnih predela sa luksuznim, novim hotelima i savremenim sistemom staza i ski liftova, pretvaraju mali grad Bansko u najprestižniji skijaški centar u istočnoj Evropi.

Smeštaj grupe u hotel, ručak, slobodno popodne. Gostima je na raspolaganju korišćenje spa centra, zatvorenog bazena sa đakuzijem, saune, finske saune, parnog kupatila. Večera. Noćenje.

  1. DAN   12.11.2016. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili korišćenje spa centra, zatvorenog bazena sa đakuzijem, saune, finske saune, parnog kupatila, ručak. Večera. Noćenje.
  1. DAN 13.11.2016. Doručak, kasna odjava iz hotela, oko 12h. Polazak prema Sofiji gde je predviđen odlazak u tržni centar The Mall. Polazak za Niš planiran je za 19h po lokalnom vremenu.

 

 

 

 

bansko-relax-vikend

bansko-relax-vikend

Aranžman obuhvata:–          Prevoz udobnim turističkim autobusom-          Oblazak kompleksa Rilskog manastira-          Smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 puna pansiona (doručak,ručak,večera),

–          Piće uz večeru u hotelu Evergreen,

–          Korišćenje spa centra (zatvoreni bazen, đakuzi, finska sauna, parno kupatilo…)

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Pro Credit banke  na dan uplate.

Način plaćanja:  učešće 30%, ostatak do polaska ili na 3 rate bez kamate.

Deca do 12 godina ostvaruju popust od 30%

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA.

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

 

Aranžman ne obuhvata:–          Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,-          Doplata za polazak iz Leskovca,Prokuplja i Aleksinca-5€, Knjaževca – 10€, Jagodine I Zaječara – 15€ ( broj osoba za realizaciju je 4)–          Individualne troškove putnika,