DOČEK NOVE GODINE U SOLUNU

30.12.-03.01.2020

 

DOČEK NOVE GODINE U SOLUNU

30.12.-03.01.2020

Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.

 

Program putovanja:
1 dan. 30.12.  Polazak za Solun u večernjim satima. Noćna vožnja preko Leskovca,Vranja i dalje preko Makedonije, sa usputnim zadržavanjem radi odmora i graničnih formalnosti.
2 dan. 31.12.  Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. Razgledanje grada: crkva Svetog Dimitrija, Aristotelov trg, spomenik Aleksandra Makedonskog, Bela kula. Smeštaj u hotel od 14h. Fakultativni odlazak do shopping centra Cosmos, slobodno vreme za shopping. Povratak u hotel. Priprema za individualni odlazak na doček Nove Godine. Noćenje.
3 dan, 01.01.  Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog  izleta  na Meteore. Polazak u 08.00h iz Soluna.

(Neverovatne kamene kule manastira Meteori ili „viseće stene“ su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. Prvi religiozni objekti se javljaju 985. godine, kada jednu od mnogobrojnih pećina naseljava monah po imenu Varnava. Velika je tajna i nepoznanica kako su se prvi monasi popeli na tu visinu i počeli da grade manastir.U prošlosti se do manastira moglo stići jedino u mreži  koja je čekrkom spuštana i podizana. Tokom 1920. godine, za vreme obnove manastira uklesana su stepenice kako bi manastiri postali pristupačniji i materijal se lakše preneo do njih. Danas se manastirska bratstva uvećavaju a mnogobrojnim posetiocima je omogućen pristup u ograničen deo manastirskog kompleksa. Ulaznice u manastire naplaćuje Grčka Nacionalna Turistička Organizacija i iznosi 3€,  prilog se može ostaviti po ulasku u manastir..).

Usput  je planirana poseta radionici ikona u Kalambaki kraći predah i kupovina suvenira, Nastavljamo put prema Meteorima. Panoramsko razgledanje manastira Velika Meteora-Preobraženje (bez ulaska u manastir). Obilazak manastira Varlam, razgledanje, slobodno vreme. U povratku je predviđena pauza za ručak u Kalambaki (ručak nije uračunat u cenu aranžmana) i obilazak crkve Sv. Petke u klancu Tempi. Povratak u Solun u večernjim satima. Slobodno veče. Noćenje.

4 dan, 02.01. Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 16h.Odlazak na srpsko vojničko groblje Zejtinlik, polazak za Srbiju. Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima 03.01.2020 (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).

 

 

centar

grada

ulica Egnatia

centar

grada

strogi centar

Aristotelov trg

strogi

centar 

hotel

soba

Aegeon 3*

Egnatia 3*

Kinissi

Palace 4*

Hotel

Tourist

Egnatia

Palace 4*

SPA centar

 

1/2

95€

109€

/

139€

1/3

85€

95€

/

129€

 

 

*Doplata za polazak iz Beograda je 10€ po osobi.

 

***GRČKA SE KRČKA I ZA NOVU***

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– prevoz autobusima turističke klase na relaciji po programu,

– smeštaj u izabranom hotelu na bazi 2 noćenja sa doručkom ,

– usluga turističkog vodiča,
– panoramsko razgledanje grada,
– obilazak Zejtinlika,
– organizacioni troškovi.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– ulaznice za lokalitete predviđene programom,

– odlazak u tržni centar Cossmos – 5€

– izlet do Meteora 25€
– međunarodno zdravstveno osiguranje,

– od 01.01.2018 je u Grčkoj uvedeno plaćanje boravišne takse koja se plaća na licu mesta u hotelima, cena boravišne takse se kreće od 0.50€ do 1,50€ u zavisnosti od kategorije hotela.

-Minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika.
-Doplata za 1/1 sobu je 70% od cene dvokrevetne sobe
-Deca od 2-12god imaju popust od 50% u pratnji dve punoplative osobe

(imaju sedište u autobusu, koriste zajednički ležaj)
Umanjenje za sopstveni prevoz je 15€.

NAČIN PLAĆANJA:
– 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja,

– 30% prilikom rezervacije, ostatak na rate, administrativnom zabranom ili čekovima do marta 2020god.
– plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.
*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.
Opis hotela:
*Hoteli Aegeon 3*, Egnatia 3*  – su hoteli iz iste grupe hotela Aegeon Group i nalaze se u samom centru Soluna. Na centralnoj lokaciji u Solunu, u blizini Aristotelovog trga, hotel Aegeon nudi kompletno opremljen smeštaj, u blizini glavnih gradskih atrakcija. Aegeon nudi veliki izbor ukusno uređenih soba svaka od njih ima moderno kupatilo i frižider za rashlađivanje pića.Odlična centralna lokacija čini hotel Aegeon idealnim izborom za putnike koji žele peške da obiđu arheološka nalazišta u gradu. U blizini ima puno barova i restorana. hotel Egnatia se nalazi na 10 minuta hoda od trga Aristotelus koji nudi noćnu zabavu, restorane i prodavnice. Hotel nudi bogat doručak na bazi švedskog stola i elegantan laundž bar.Zvučno izolovane sobe hotela Egnatia su ukusno uređene i imaju besplatan bežični internet i TV sa satelitskim kanalima. Sve sobe imaju klima-uređaj i mini-bar. Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i toaletnim priborom.U baru služe se lagana jela i piće do kasno uveče. Na raspolaganju vam je takođe rum servis.
*Egnatia Palace 4+* –  nalazi se u strogom centru Soluna i gleda na solunsku Staru Agoru, nudi smeštajne jedinice sa modernim pogodnostima i sjajnim sadržajima. Raspolaže različitim udobnim i prostranim sobama koje su opremljene klima-uređajem, fenom za kosu, mini-barom i TV-om sa satelitskim kanalima. Gosti mogu da se opuste u sauni ili da posete hotelski velnes centar koji obuhvata parno kupatilo,bazen,saunu i tople ležaljke. Ljubazno osoblje recepcije radi non-stop i može organizovati iznajmljivanje automobila.
*Hotel Tourist – hotel se nalazi u samom srcu Soluna, u blizini Aristotelovog trga, na nekoliko koraka od centralnog šetališta.Nudi prostrane I potpuno opremljene sobe, sa filozofijom tradicionalnog grčkog gostroprimstva.

*Hotel Kinisi palace 4* – hotel se nalazi u srcu poslovne četvrti u Solunu. Smešten je u istorijskom zdanju pod zaštitom Ministarstva kulture, besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu.Sve sobe su klimatizovane i imaju TV sa satelitskim kanalima. Takođe sadrže sef, mini-bar i kupatilo,toaletnim priborom, bade-mantilima i tušem.

Grčki doručak se služi svakog dana u trpezariji hotela Kinissi Palace. Iz kafea u prizemlju se pruža pogled na dinamičnu Ulicu Egnatia. Obližnji privatni parking je dostupan uz doplatu.

NAPOMENA: za putovanje u Grčku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.
VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU.
Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 60 osoba. Agencija zadržava pravo spajanja grupa sa drugim organizatorima putovanja. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.