Svedska i Danska avionom

 

Švedska – Danska 8. mart

DAN ŽENA, avionom iz Skoplja- 4 dana

 

Malme – Kopenhagen – Geteborg

08.03.-11.03.2019.

DAN 1. petak, Niš – Skoplje – Malme
Transfer grupe oko 00:00h do aerodroma u Skoplju. Let kompanijom Wizzair u 06:30. Sletanje u Malme u 09:30h. Sledi transfer do grada i obilazak grada sa vodičem. Švedska avantura počinje obilaskom užeg centra: najveći skandinavsji trg Stortorget, statua kralja Karla X, Sankt Petrikyrkan- kasnogotička katedrala, Opera- jedna od najvećih u Skandinaviji, Gradska kuća, Foklets park, Turning Torso- najviša građevina Skandinavije, slobodno vreme u centru. Mogućnost obilaska renesansnog dvorca Malmöhus Slott, nekada dvorca danskog kralja Kristijana III, a ukome se danas nalaze nekoliko muzeja. Oko 15h transfer grupe do hoela. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

DAN 2. subota, Malme – Kopenhagen – Malme
Doručak. Slobodan dan u Malmeu ili u 09:00h fakultativni izlet za Kopenhagen. Doživljaj počinje prelaskom 16km dugačkog mosta, koji se smatra jednim od najlepših na svetu – čudo arhitekture. Nakon tridesetak minuta dolazi se u najmanju skandinavsku državu – Dansku. Kopenhagen, grad u kome su nastale jedne od najlepših bajki sveta, Hansa Kristijana Andersena. Ceo grad je i svedok bajki, u kome i danas stanuju kraljica, princ i princeza. Obilazak počinje ulicom Stroget- proglašenom najdužom ulicom na svetu, Radhuspladsen-glavnog trga grada. Tivolija- zabavnog parka, trg gradske skupštine Rådhuspladsen, luka Mala Sirena – simbol grada, Rosenborg zamak – letnja palata Kristijana IV… Nakon razgledanja slobodno vreme za osveženje uz dansko pivo, dansko pecivo ili obilazak mnogobrojnih znamenitosti danske prestonice, koji su po statistici najsrećniji narod na svetu, dok je sam grad Kopenhagen 2008. godine od strane Lifestil magazine, proglašen najprijatnijim mestom za život na planeti. Oko 17:00h polazak grupe za Malme. Noćenje.

DAN 3. nedelja, Malme – Geteborg-Malme
Doručak. Slobodan dan u Malmeu ili u 08:00h fakultativni izlet za Geteborg. Putujemo kroz regiju Skane i vozimo se pored mora dok prolazimo pored Lunda, Landskrone, Helsingborga,…  Dolazak u Geteborg oko 11.30h. Obilazak grada sa vodičem. Geteborg je drugi po veličini grad Švedske, nekada samo trgovačka luka i industrijski centar, a danas i univerzitetski grad mladih, filma, alternativne umetničke scene, muzičkih festivala, pivnica. Reka Gota, kanali do jezera, morska obala i ostrva čine Geteborg mestom koji uživa sve prednosti i lepote grada na vodi. Prošetaćemo obalom gde se nalaze Geteborška opera, marina Lila Bomen sa vidikovcem, Vikinški brod, Maritiman muzej plovila I starim delom grada gde je Trg Gustava Adolfa i veliki pokriveni tržni centar Nordstan.Slobodno vreme u gradu. Polazak za Malme oko 17h. Dolazak u Malme oko 20:30h. Noćenje.

DAN 4. ponedeljak, Malme – Skoplje – Niš
Rani doručak (ili doručak za poneti). Transfer do aerodorma. Let u 9.45h iz Malmea. Sletanje u Skoplje u 12.20h. Transfer do Niša i ostalih gradova u Srbiji. Kraj programa.

Cena aranžmana nakon 31.01.2019.

149.99€

First minut cena aranžmana do 31.01.2019.

139.99€

+ Avio karta (dinarski deo aranžmana) od 7.200 dinara (zavisno od momenta rezervacije)

 

Aranžman obuhvata:

 • *Avioprevoz Skoplje – Malme-Skoplje
 • *dozvoljeni prtljaga na letu, ( 2 komada ručnog prtljaga po dozvoljneim dimnezijama aviokompanije 55X40X23 cm i 40X30X20 cm)
 • *3 noćenja sa doručkom u hotelu „Goodmorning +“ u širem centru Malmea, u 1/2 ili 1/2 sobama sa pomoćnim ležajem.
 • *turistička organizacija puta, usluga pratioca grupe tokom boravka i realizacije programa
 • *organizovanje fakultativnih izleta tokom boravka sa vodičem na srpskom jeziku,

 

Aranžman ne obuhvata:

 • *transfer putnika do aerodroma u Skoplju. Povratni transfer je oko 35€.
 • *troškove povratnog transfera aerodrom-hotel-aerodrom (22€ plaća se vodiču na licu mesta)
 • *individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • *ulaznice za mesta koja se posećuju,
 • *međunarodno putno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
 • *troškove fakulatativnih izleta,

– izlet za Kopenhagen (40 plaća se vodiču na licu mesta),
– izlet za Geteborg (50€ plaća se vodiču na licu mesta)

* Minimalni broj putnika za realizaciju faklutativnh izleta je 25. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za odlazak na izlet, agencija ima pravo da ponudi: organizovanje izleta javnim gradskim prevozom ili veću cenu fakultativnih izleta, koju putnik ima pravo da NE prihvati, bez ikakvih troškova.

Napominjemo da su cene promenjive (!) , i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Uključuju usluge organizacije inopartnera, angažovanje prevoza, vodiča, ulaznica.

Popusti i doplate:

 • *Doplata za jednokrevetnu sobu je 70% od deviznog dela aranžmana.
 • *Popust za treću osobu u sobi je 10€ i ona spava na pomoćnom ležaju na rasklapanje.

 

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplate za prtljag
Vrsta i veličina prtljaga Prilikom rezervacije Naknadno
Kabinski prtljag (55x40x23) BESPLATNO
Veliki prtljag do 23kg 70€ 80€
Veliki prtljag do 30 kg 90€ 100€

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, posebna vrsta sobe i sl), vrši se uz plaćanje druge (II) rate.
Rezervacija fakultativnih izleta je moguća tokom isplate aranžmana, plaćanje se vrši inopartneru u inostranstvu.
Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera.

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinski, čekovima građana.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju). Cena aranžmana se za plaćanje na 5 rata (DECEMBAR-APRIL) uvećava za 2€ mesečno, odnosno ukupno 10€ za 5 meseci otplate na ime manipulativnih troškova.

Let je organizovan komapnijom Wizzair iz Skoplja.
U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija!

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.