RIM
 TIVOLI – VATIKAN

5 dana, 2 noćenja

 

 

 

 

Aranžman: 6 dana – 3 noćenja

Lokacija: Italija

Cena: 129€

Večni Rim sa Vatikanom, haotični Napulj, Pompeja grad okamenjen u vremenu najlepši su segmenti ovog putovanja.

Prostor današnje Italije predstavlja neiscrpnu destinaciju za ljubitelje istorije, umetnosti, arhitekture, slikarstva i svega ostalog što se smatra kulturnim nasleđem.

Večni grad Rim, konstruisan od ruševina otvoren je za turiste kao živi muzej. Sekvence istorijskih tragova nas vraćaju Rimsko carstvo i njegovu neprolazne kulturu i civilizaciju.
Pravi doživljaj je uveče “oslušnuti tišinu“ sa Kapitola i njegove Tarpejske stene, ispod koje se u igri svetlosti – “suoni e luci“ nalazi Forum odakle se vekovima odlučivalo o sudbini celog sveta.

Šetnja antičkim tragom od Foruma, Koloseuma do Pantenona nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nemi i bez daha šetamo renesansnim Rimom i divimo se neprevaziđeniom stvaralaštvu umetnika iz Quatro cento.

Za kraj, ponosni što smo bili ovde, nećemo zaboraviti da ubacimo novčić u fontanu „di Trevi“, kako bi ponovo doživeli Rim iz legendarnog Felinijevog filma La Dolce Vita.

Pored najvažnijih mesta i prestonice Italije, videćemo Napulj i Pompeju.

 • Bolonja
 • Rim
 • Vatikan
 • Pompeja

Dan 1 – 2
Beograd – Rim

Sastanak putnika na dogovorenom mestu u 13.30h. Polazak autobusa u 14h. Kraći odmori na putu.

Dolazak u prepodnevnim satima u Rim. Rezgledanje Rima: Bazilika svete Marije Velike (Santa Maria Maggiore), Crkva Sv.Petra u lancima, Rimski forum, Koloseum, Trg Venecija, Kapitolski trg, Campo de’ Fiori …

Nakon razgledanja slobodno vreme. U popodnevnim časovima odlazak u hotel. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

Dan 3
Rim – Vatikan

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu i rensasnom i baroknom delu Rima – crkva svetog Petra, vatikanski muzeji i Sikstinsa kapela (cena 45€ – vodič + transfer + slušalice).

Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pjeta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka.

Rim - Trg sv Petra

Rim – Trg sv Petra

Nakon obilaska Vatikana razgledanje Rima. Obilazak Rima: kastel sant Angleo, most sant Angelo, trg Navona, Panteon, španske stepenice, Fontana di Trevi, Piazza del Popolo, quattro fontane… 

Rim - Navona

Trg Navona u Rimu

Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 4
Rim – Napulj – Pompeja – Rim

Doručak. U prepodnevnim časovima fakultativni odlazak do Napulja i Pompeje (cena 45€), najvećeg grada južne Italije i sedišta regije Kampanije. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo, turistička luka…

Napulj – Castel Nuovo

Nakon obilaska Napulja odlazak za Pompeju. Razgledanje ostataka bogatog antičkog grada u kome je stao život nakon erupcije Vezuva 79. godine. Obilazak foruma, odeona, amfiteatra, termi, Vapijeve kuće…

Povratak u Rim u popodnevnim satima. Noćenje.

Dan 5
Rim – Slovenija

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za obilazak i kupovinu.

Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Vožnja teritorijom Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

Dan 6
Slovenija -Beograd

Prelazak slovenačko-hrvatske granice kod Gorice/Sežane. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko – srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

Cena aranžmana: 129€
polasci: 13. februar / 6. mart

U cenu ulazi:

 • Autobuski prevoz modernim turističkim autobusom (klima, audio i video oprema…)
 • 3 noćenja/doručak  u hotelu sa 3* (TWC, telefon, TV-sat) u Rimu
 • obilazak Rima – “Rome walking tour”
 • vodič
 • agencijske usluge.

U cenu ne ulazi:

 • putno grupno međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Izlet za Napulj i Pompeju (sa ulaznicom) – 30€ + 15€ (ulaznica Pompeja)
 • obilazak Vatikana – 45€ (transfer + lokalni vodič + ulaznica + slušalice)
 • gradska komunalna taksa koja se u Rimu plaća na recepciji hotela, za hotele sa 3* – 4€ po noći po osobi (plaća se na licu mesta),
 • ulaznice u muzeje, crkve
 • ekstra hotelske i individualne troškove.

Polazak

Mesto polaska: Beograd
Vreme polaska: Beograd – 14h;

Prevoz

Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).

Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžma.

Opis smeštaja

Hotel Colony***

 • Hotel Colony nudi brze i redovne saobraćajne linije do starog gradskog jezgra Rima, a nalazi se u blizini Olimpijskog stadiona. Gosti mogu vežbati u hotelskoj teretani. Besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu.

  U blizini hotela Colony se nalazi autobusko stajalište odakle za samo 10 minuta vožnje stižete do stadiona. Možete lako stići do čuvenih rimskih spomenika, trgova i crkava, kao i do stadiona Flaminio. Automobili se mogu iznajmiti direktno u hotelu.

  Elegantni saloni hotela Colony su uređeni u drvetu i savršeni su za opuštanje uz piće. Hotel ima dobro opremljen internet kafe gde možete koristiti sopstveni ili neki od hotelskih računara.

  Sobe u hotelu Colony takođe nude bežični internet i TV sa satelitskim kanalima. Iz pojedinih soba se pruža predivan panoramski pogled.

  Doručak se služi svakog dana od 07:00 do 09:30.

  Destinacija Tor di Kvinto je odličan izbor za putnike koje zanimaju umetnostspomenici i antički spomenici.

Napomene

Popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30%.

Doplata za polazak iz Niša: + 2000 dinara / osoba (povratna karta) – minimum za realizaciju 15 putnika.

Cena ulaznica u muzeje, crkve i na lokalitete je promenjiva. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 prijavljenih. Ako je broj zainteresovanih putnika za fakultativne izlete manji od navedenog , a prijavljeni putnici žele da idu na taj izlet, cena izleta je podložna promeni.

Način plaćanja

Cene su po osobi. Doplata za 1/1 sobu: +60% od cene aranžmana. Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate. Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40% od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina), kreditna kartica banke Intesa do 6 mesečnih rata, čekovima gradjana do polaska na put.