LJUBLJANA

DAN ZALJUBLJENIHSRETENJE

14.02.-18.02.2018

 

1.dan sreda 14.02.2018. Niš-Ljubljana –  polazak iz Niša sa parkinga kod Tempa u večernjim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije, sa usputnim pauzama.

2.dan četvrtak 15.02.2018 Ljubljana – Dolazak u Ljubljanu. Obilazak istorijskog centra grada: Prešernov trg, spomenik France Prešerna, Franjevačka crkva, Tromostovlje, remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća, Zmajev most simbol Ljubljane… Ljubljanski grad – srednjovekovni zamak na brdu iznad grada. Slobodno za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan petak 16.02.2018. Ljubljana – Klagenfurt – Bled – Doručak. Fakultativni izlet: odlazak do Klagenfurta u austrijskoj pokrajini Koruška. Po dolasku, sledi kraće razgledanje grada: Teatar, Koruški Parlament – Landeshaus, Stari trg sa Gradskom kućom, Novi trg sa fontanom zmaja,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i mogućnost šopinga u tržnom centru „City Arkaden“. Nakon obilaska Klagenfurta polazak ka Bledu.. Po dolasku sledi šetnja do Bledskog jezera uz panoramski osvrt na Bledsko ostrvo i Bledski zamak. Slobodno vreme za uživanje u prelepom Bledu i za degustiranje čuvenih „kremnih rezina“ (krempite). Mogućnost organizovanja (fakultativno) mini krstarenja sa pletnama (tradicionalni Bledski čamci) po Bledskom jezeru sa posetom Marijanskom svetilištu na Bledskom ostrvu uz čudesno pripovedanje legendi…Povratak u Ljubljanu. Noćenje.

3.dan subota 17.02.2018. Ljubljana – Postojinska jama – Trst – Doručak. Fakultativni izlet: odlazak do  Postojinske jame-jedne od najvećih i najpoznatijih pećina u Evropi. Pećina krije jedinstven podzemni  svet  endema  kao što je čuvena  “čovečija ribica”. Obilazak pećine jedinstvenim turističkim vozićem uz mogućnost fotografisanja reliktnog pećinskog nakita, koji će vas impresinorati svojom neponovljivošću. Nakon obilaska Postojinske jame polazak za Trst. Odmah po dolasku u Trst krećemo u panoramsko razgledanje centra grada: palata Gopčević, Kanal Grande sa Ponte Rosom, srpska pravoslavna crkva Svetog Spiridona, trg Ujedinjenja, palata Prefekture…Nakon obilaska Trsta povratak preko Ljubljane i polazak za Srbiju u večernjim satima.

4.dan nedelja 18.02.2018. Dolazak u Niš u jutarnjim satima.

 

polazak

BEOGRAD

JAGODINA

BATOČINA

NIŠ

POJATE

LESKOVAC

PROKUPLJE

cena

po osobi

89€

95€

99€

105€

 

Aranžman obuhvata:– prevoz udobnim turističkim autobusom,

– smeštaj u hotelu 3*u Ljubljani na bazi 2 noćenja sa doručkom,

– usluga turističkog vodiča,

– panoramsko razgledanje grada,
– organizacioni troškovi.

Aranžman ne obuhvata:-Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

-Individualne troškove putnika,

-fakultativne izlete:
izlet Bled i Klagenfurt – 20€ po osobi,
izlet Postojinska jama i Trst – 20€ po osobi,
(ulaznica za Postojinsku jamu 25€)

 

 

 

 

 

 

 

 

Minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika.
Doplata za 1/1 sobu je 70% od cene dvokrevetne sobe,
Deca od 2-10god imaju popust od 50% u pratnji dve punoplative osobe,
(imaju sedište u autobusu, koriste zajednički ležaj)
Umanjenje za sopstveni prevoz je 20€.

Način plaćanja:
– 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja,
– 30% prilikom rezervacije, ostatak na rate, administrativnom zabranom ili čekovima na 4 rate,
– plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.
NAPOMENA: za putovanje u Sloveniju je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.
VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU. Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50 osoba. Agencija zadržava pravo spajanja grupa sa drugim organizatorima putovanja. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.