Na samoj plazi , na samo setalistu ,u centru Nikitija nalaze se Vertigo apartmani.

Vila raspolaze sa studijima za 2-3 osobe i apartmanima za 2 odraslih i 2 dece do 12 godina..Svi studiji i apartmani  su izuzetno funkcionalni, prostrani i moderno opremljeni .Svi studiji i apartmani u vili Vertigo su klimatizovani cija se upotreba dodatno ne naplacuje. Neki od studija i apartmana imaju direktan pogled na more a neki od apartman na pogled iza vile.Iako na samoj plazi Vertigo apartmani  se nalazi u delu bez previse buke.Parkiranje automobila je moguce u neposrednoj blizini.

Cenovnik na Upit

Vise o Nikitiju pogledajte u nastavku teksta

NIKITI LETO

Nikiti , jedno od najomiljenijih letovalitsta za brojne turiste iz citavog sveta se nalazi za zapadnoj strani Sitonije, drugog prsta Halkidikija. Nikiti vazi za jedno od najstarijih mesta na Sitoniji sa skoro 700 god dugom istorijom. Nikiti vazi za jedan od najvecih cenatara pcelara i pcelarske zajednice na Halkidikiju.U prevodu Nikitas znaci pobednik a sam koren reci je od reci Nika koja je bila boginja pobede u Grckoj mitologiji.

O NIKITIJU

Sam Nikiti je podeljen na dva dela, tradicionalni deo koji se nalazi iznad magistralnog puta koji deli Nikiti na dva dela i donji savremeniji deo koji se nalazi ispod magistralnog pita a gde su u velikoj meri i nasi kapaciteti kakao za hotelski tako vazi i za apartmanski smestaj.. U selu Nikiti jos uvek postoje tradicionalne gradjevine, stare taverne koje su zadrzale duh starih vremena , kao i stare taverne u kojima mozete uzivati u tradicionalnim Grckim specijalitetima. U Nikitiju se  nalazi i crkva Agios Nikiti sagradjena jos davne   1867 godine.

U donjem delu ispod magistrale a pored plaze se nalazi jako lepo uredjeno setaliste sa predivnim travnatim povrsinama, puno restorana uz samu plazu u kojima mozte uzivati do kasnih vecenjih sati.

NIKITI PLAZE

Gradska Plaza je duzine  oko 1km lepo uredjena , na mestima dosta uzana , sa postepenim ulaskom u vodu. Plaza je pescana , na samom ulasku u vodu je sljunak a potom u samoj vodi opet pesak. Na samoj plazi imate mogucnost iznajmljivanja lezaljki i suncobrana po jako povoljnim cenama odnosno uz pice imate i lezaljku i suncobran. Sa par paralelnih ulica koje su pune radnji , butika, igraonica za decu i suvenirnica Nikiti predstavlja dobar izbor za letovanje na Sitoniji.

Takodje bitno pomena je i cinjenica da se nekoliko predivnih plaza nalazi u neposrednoj blizini Nikitija, poput Agios Ioannisa, plazom sa najfnijim sitnim peskom koja se nalazi na samo nekoliko km od Nikitija ka Neos Marmarasu, plaza Kalogria koja je mnogima pa i meni licno favorit na Sitoniji a nalazi na oko 4 km od Nikitija, plaza Spaties…

Spomenuo bih i da se odmah po izlasku iz Nikitija  nalazi raskrsnica na kojoj idete levo ka Vourvuruu i dalje ka sartiju ili desno ka Neos Marmarasu i Toronjiu.

Postojanje nemackog super maketa  Lidl-a, nekoliko jako povoljnih porodicnih hotela, jako dobra pozicija -na sredini Sitonije, predivni zalasci sunca, kupanje u kristalno cistoim moru do kasnih vecernjih sati jer sunce”zalazi” u more  i jos puno toga moze vas opredele da vase letovanje provedete bas u Nikitiju.