PRAG

Dan žena 04.03.-09.03.2016

Hotel FORTUNA WEST 3*

  PRAG  “Zlatni grad” je glavni i najveći grad Češke. Nalazi se na reci Vltavi i ima oko 1,2 miliona stanovnika. Car Svetog rimskog carstva Karlo IV je Prag nazvao „zlatni grad“. Od XIX veka zovu ga i „grad stotinu tornjeva“, iako ih u gradu ima čak 550. Prag spada u najočuvanije velike gradove Evrope, njegovo prostano istorijsko jezgro  je  pod zaštitom UNESC – a. Kao jedan od najstarijih, najvećih i najlepših gradova u srednjoj Evropi, koji je pošteđen od razaranja u drugom svetskom ratu, Prag danas privlači milione turista iz čitavog sveta.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 04.03.: NIŠ – PRAG

Polazak sa parkinga kod Tempa u popodnevnim satima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjem na pumpama i motelima, radi preuzimanja putnika iz drugih gradova. Direktna noćna vožnja preko Budimpešte, Bratislave do Praga. Usputne pauze na motelima i radi obavljanja graničnih formalnosti.

2.dan 05.03.: PRAG – HRADČANI

Dolazak u Prag u prepodnevnim  časovima. Smeštaj u hotel. Posle kraćeg odmora se kreće u razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Hradčani – praški dvorac,  katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Zlatna ulica, Mala strana… (za obilazak navedenih lokaliteta ulaznice se kupuju na licu mesta). Staro mesto – Karlov most, bista Karla IV, jevrejska četvrt, Staromestanski trg, kula Orloj, Tinska crkva, spomenik Janu Husu, Vaclavske namesti. Nakon razgledanje grada krećemo na vožnju brodom FAKULTATIVNO po reci Vltavi (oko 60min). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan 06.03.: PRAG – DREZDEN

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ili FAKULTATIVNA poseta Drezdenu-Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Kao grad prvi put se pominje 1206. godine. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je Firencom na Elbi. Obilazak zgrade čuvene drezdenske opere Gotfilda Zempera, hotela Kempinski (palata Tašenberg- deo nekadašnjih gradskih zidina), Palate Cvinger Frauenkirhe (crkve Sv. Bogorodice), Avgustov most. Noćenje.

4. dan 07.03.: PRAG – KARLOVE VARI

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. FAKULTATIVNA poseta Karlovim Varima, čuvenom češkom banjskom lečilištu, poznatom po svojih 12 termalnih izvora, proizvodnji rakije Beherovke i oblandi. U popodnevmim časovima povratak u Prag.. Povratak u hotel.Noćenje.

5. dan 08.03.: PRAG – KARLŠTAJN- NIŠ

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Srbiju sa usputnim FAKULTATIVNIM obilaskom dvorca Karlštajn. Cela grupa kreće iz Praga, a putnici koji ne idu do dvorca mogu da provedu vreme u etno selu u podnožju gde je raznovsna ponuda suvenira i veliki broj restorana i kafića. Nakon obilaska dvorca polazak za Niš, nastavak vožnje preko Slovačke i Mađarske sa kratkim usputnim pauzama.

6. dan 09.03.: NIŠ

Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

Cena  aranžmana od 79 po osobi

*Cena od 79€ važi za trokrevetne sobe i za polazak iz Beograda (1/2 i 1/3)

*Cena od 89€ važi za dvokrevetne sobe za polazak iz Niša

*Cena od 95€ važi za polazak iz Leskovca i Vlasotinca (min 4 osobe)

*Cena od 99€ važi za polazak iz Pirota i Knjaževca (min 4 osobe)

U cenu aranžmana je uračunato:

 • vožnja udobnim visokopodnim autobusom turističke klase (TV, DVD, A/C…),
 • smeštaj u 1/2, 1/3 sobama  u hotelu FORTUNA WEST 3* tri noćenja sa doručkom,
 • usluge lokalnog vodiča u Pragu, prema programu
 • obilazak Praga u pratnji lokalnog vodiča,
 • troškovi organizacije i vođstva puta.

U cenu aranžmana nije uračunato:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje ,
 • izlet do Karlovih Vari – 25€ ,
 • izlet do Drezdena – 30€
 • vožnja brodom po reci Vltavi – 15€,
 • dvorac Karlštajn – 18€
 • individualni troškovi.

 

             Za realizaciju fakultativnih izleta neophodno je minimum 25 prijavljenih osoba.

 

Način plaćanja:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Pro Credit banke  na dan uplate.

Dinamika plaćanja: 30% prilikom rezervacije, ostatak u ratama do polaska ili čekovima građana ili putem administrativne zabrane na tri rate bez kamate. 

Napomena: za putovanje u Češku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU.

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.