OHRID

Dan žena 03.03.-06.03.2016

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN 03.03.2016 – Polazak iz Niša u kasnim večernjim satima(oko 23h). Vožnja prema Ohridu udobnim autobusima preko Leskovca, Vranja i Skoplja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN 04.03.2016 – Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel/privatan smeštaj. Nakon kraćeg odmora polazimo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.veka. Mesto okupljanja grupe je Trg pored pristaništa, ispred spomenika Sv. Klimenta). Slobodno vreme. Večera uz muziku. Noćenje.

3. DAN 05.03.2016Doručak.  Slobodno prepodne za individualni obilazak grada i shopping Fakultativnokrstarenje jezerom u trajanju od oko sat vremena, povratak u hotel/privatan smeštaj. Slobono popodne.Noćenje.

4. DAN 06.03.2016Doručak. Slobodno prepodne za obilazak stare čaršije u kojoj se nalaze brojne prodavnice suvenira od bakra, nakita od starog srebra i čuvenih ohridskih bisera ili Fakultativni  obilazak manastira koji je posvećen Sv. Naumu, učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900.god. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Preporučujemo fakultativnu  voznju čamcima Crnim Drimom koja će Vam ostati u nezaboravnom sećanju. Usputni obilazak Muzeja na vodi (fakultativno).

Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima ( oko 17h). Dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima.

Cena aranžmana po osobi

za 1/3 i 1/4 sobe

Cena aranžmna po osobi
sa uključenom svečanom večerom

Sobe

Apartmanski smeštaj

Hotelski smeštaj

49

65

79

 

ARANŽMAN OBUHVATA:– prevoz autobusom na relaciji  Niš –Ohrid – Niš, – smeštaj u hotelu ČINGO  na bazi 2 noćenja sa doručkomili u privatnom smeštaju na bazi 2 noće- Svečana večera uz muziku

– obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča,

– organizaciju i vođstvo puta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:– doplata za pun pansion u hotelu  -20€- odlazak autobusom na Sv.Naum – 5€,- ulaznice za muzej na vodi – 2€,- vožnja brodićem do izvora Crnog Drima – 2€,

– krstarenje jezerom – 5€,

– boravišnu taksu -2 €

–  fakultativne obilaske i ulaznice,

– zdravstveno osiguranje,

– individualne troškove.

 

 

 

 

 

 

PLAĆANJE: 30% prilikom rezervacije, ostatak 5 dana pre početka putovanja ili odloženo do 15.05.2016. godine uz deponovanje čekova građana ili administrativnom zabranom bez kamate.

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Pro Credit banke  na dan uplate.