KRAKOV

29.12.2016. – 03.01.2017.

6 dana, 3 noćenja

Proverite zašto je ovaj grad nekada bio prestonica Poljske. Grad odiše energijom, mladošću i jedan je od većih univerzitetskih centara u Evropi. Izuzetnoniske cene i veliki broj studenata u ovom gradu (negde polovina od ukupnog broja stanovnika grada) govore sve o provodu koji možete priuštiti ovde. Pored izuzetnog provoda Krakov i uopšte ovaj deo Poljske je bogat kulturnim i istoriskim nasleđem. Gradske vlasti u Krakovu izdvajaju velika sredstva za samu novogodišnju noć i već je praksa da se doček organizuje na centralnom gradskom trgu a nacionalna televizija Poljske predhodnih godina u novogodišnjoj noći prenosi uživo upravo doček sa ovog trga. Veliki broj istorijskih ličnosti iz sveta  nauke i umetnosti vode poreklo ili su svoj radni vek proveli u ovim krajevima. Krakov je dom čuvenog Jangeloskog univerziteta čiji je osnivač Kazimerz Veliki i čije osnivanje datira daleke 1364.godine čime  ga svrstava u najstarije univerzitete Evrope odmah iz univerziteta u Pragu.  Sakralni objekti koji datiraju iz 13.veka ostaviće vas bez daha i uvesti u jedno posebno stanje duha koje karakteriše ovaj grad. Stare gradske zidine, centralni gradski Trg, trgovački centar Sukjenice u prvom kontaktu sa gradom ostaviće poseban utisak a kada se popnete na brdo Vavel osetićete zašto se ovaj grad naziva gradom kraljeva. Tvorevine iz prošlosti dostojne našeg divljenja, ta spoljašnost, ta istorija, fasada, taj pejzaž, taj gostoljubivi čin naroda jesu najlepša vizit karta Krakova.  Zato se u ovaj grad ljudi rado vraćaju i prenose najlepše impresije koje ih vezuju za ovaj grad.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (29.12.2015.) Polazak autobusa za Krakov sa parkinga kod Buvljaka na Novom Beogradu u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke.

2. dan (30.12.2015.) Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Smeštanje u hotele/hostele. Fakultativni obilazak Aušvica,koncetracionog logora iz II svetskog rata i obilazak koncentracionog logora Birkenau gde je sniman film Šindlerova lista.Povratak u Krakov. Fakultativni odlazak u neku od diskoteka u Krakovu – Welcome Krakov party…Noćenje

3. dan (31.01.2016.) Obilazak grada u pratnji vodiča(centralni gradski Trg , brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem , stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkva Sv. Marije, Cvetna vrata, stare gradske zidine, opasni Zmaj pod Vavelom, ulica Florianska).. Zagrevanje za novogodišnju noć- Odlazak fakultativno na doček u neki od najboljih klubova Krakova.

3. dan (01.01.2016.) Slobodan dan za razgledanje grada i individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima fakultativno razgledanje Jevrejske četvrti u pratnji lokalnog vodiča. Fakultativni odlazak u neku od diskoteka u Krakovu – Krakov party…Noćenje

4. dan (02.01.2016.) Prepodnevni Fakultativni obilazak 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“. Podzemno jezero na dubini od 100m, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. Povratak u Krakov i napuštanje soba. Polazak za Budimpeštu oko 15h. U kasnim večernjim satima stižemo na dokove Budimpešte gde ćete moći da fakultativno prisustvujete žurci na brodu. Bilo da ste zaljubljenik u arhitekturu ili party manijak svakako ćete biti oduševljeni krstarenjem Dunavom uz odlične muzičke vibracije. Posle žurke nastavak putovanja za Beograd.

5. dan (03.01.2016.) Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.

 

krakov-cen

SMESTAJ:

City HOSTEL Krakov: Nalazi se u strogom centru grada na 5 minuta hoda od centralnog gradskog trga i na 5 minuta hoda od popularnog tržnog centra Galeria Krakowska. Doručak uključen u cenu i na raspolaganju su 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 sobe kao i apartmani.

www.cityhostel.pl/en/Witamy-w-City-Hostel-w-Krakowie.html

 

Hotel DS Krakowiak* Krakov: nudi dvokrevetne sobe i 24-časa otvorenu recepciju. Svaka soba je opremljena TV-om i poseduje kupatilo. Takođe tu je i besplatan parking za one koji dolaze sopstvenim prevozom. Nalazi se u blizini Olimp hostela i na 7 min. vožnje prevozom od centra grada (3.1km).

www.tripadvisor.rs/Hotel_Review-g274772-d4398033-Reviews-The_Krakowiak_Hotel-Krakow_Lesser_Poland_Province_Southern_Poland.html

 

Hotel Campanile Krakovia: Osetite atmosferu starog grada Krakova – je sjajan hotel koji se nalazi u strogom centru grada na 5 min hoda od centra Krakowa. Hotel nudi 106 izuzetno prostranih i udobnih soba sa novim krevetima i madracima: Na raspolaganju su sobe za dve osobe sa francuskim ležajem (160 x 200 cm) i dvokrevetne sobe sa dva kreveta (90 x 200 cm). Površina sobe je oko 20 m2, i pruža udobnost. Sve sobe imaju klima uređaj, kupaonicu s tušem ili kadom, veliki radni sto sa čajem. Sve Sobe poseduju TV i Wi-Fi internet. Doručak je uključen u cenu

www.campanile-cracovie.pl/en

 

Olimp hostel Krakov: Hostel senalazi u Krakovu, 5 minuta vožnje od centra (2.5km). Nudi sobe s besplatnim bežičnim pristupom internetu i kuhinjom. Sve sobe u hostelu Olimp imaju kuvalo za vodu i posuđe. Svaka ima radni sto sa posebnim ili deljivim kupatilima. Gosti imaju pristup potpuno opremljenom kuhinjom sa električnim štednjakom i sudoperom. Osoblje i recepcija je na raspolaganju 24 sata dnevno.

agh.wkraj.pl/#/75143/185

Tutti Frutti Hostel Krakov: koji je godinama dobijao ocenu za najbolji hostel u Poljskoj a i šire. Sjajno osoblje i sama lokacija učiniće vam boravak u Krakovu jako prijatnim. Smešteni ste bukvalno u “Knez Mihajlovoj” Krakova na dva minuta od centralnog gradskog trga. Na raspolaganju su vam višekrevetne sobe 1/3, 1/5, 1/6, 1/8, 1/10 sobe kao i apartmani. Doručak uključen u cenu.

http://tuttifruttihostel.com/

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • Tri noćenja sa uslugom iz tabele u izabranom hotelu/hostelu/apartmanima iz ponude,
  • Prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv/dvd),
  • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
  • Organizacioni i drugi troškovi agencije.

 

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 700rsd (Osigurana suma 30000 evra, Uniqa osiguranje)
  • Fakultativne izlete (obilazak Aušvica, Obilazak Vjeličke, Fakultativne žurke u Krakovu, Repriza Nove Godine u Budimpešti, Obilazak Jevrejske četvrti)
  • Depozit za slučaj štete (samo za CITY hostel) 10€ po osobi, plaća se na recepciji u hostelu i vraća prilikom checkout-a ukoliko nema štete
  • Individualne troškove putnika

* Polazak iz Niša će biti realizovan ako bude min 15 osoba.