ISTANBUL 08.11.2017-12.11.2017- 3 Nocenja-Polazak iz Leskovca

„Ukoliko bi svet bio jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad“-Napoleon Bonaparte
Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni,istorijski i ekonomski centar. Poput Rima, izgrađen je na 7 brežuljaka na Bosforskom moreuzu koji spaja Mramorno sa Crnim morem.Istanbul je jedinstveni grad koji se pruža na dva kontinenta.Kako je u nekim delovim prisutno i evropsko i azijsko nasleđe, posetiocima se čini da je ovo mesto gde su se sudarile dve kulture, evropska i azijska, hrišćanstvo i islam. Grad koji će Vas fascinirati već  na prvi pogled. Iz njega izbija nostalgija prošlih vremena i čini se kao da će iza nekog ugla izaći azijska princeza, prekrivena svilom i zlatom, u pratnji čuvara sa isukanim sabljama.Vodenim povšinama podeljen je na tri celine. Bosforski moreuz deli Istanbul na azijski i evropski deo, dok kanal Zlatni Rog preseca evropski deo. Baš tu nalazi se i najlepši kraj Istanbula – Sultan Ahmet, pozicioniran južno od kanala Zlatni Rog. Ovo preporučujemo kao polaznu tačku za obilazak jer se tu smeštene najzanimiljivije znamenitosti Istanbula.Istanbul je grad kako za odmor tako i za dobru zabavu. Broji neke od najvećih i najboljih tržnih centara na svetu. Najpoznatiji je Grand Bazar( tzv. Kapali čaršija) koji je ujedno i najveći zatvoreni bazar na svetu sagradjen u XV veku sa oko 4.000 prodavnica.Pored tipične turske kuhinje, Istanbul je poznat i po svojim mnogobrojnim ribljim restoranima. Neki od najekskluzivnijih restorana, barova i diskoteka nalaze se na obali Bosfora.

1.dan: LESKOVAC – SOFIJA – ISTANBUL

08.11. Polazak iz Vlasotinca u 16:30h, iz Leskovca u 17:00h sa parkinga Železničke stanice u Leskovcu, iz Niša sa parkinga hipermarketa Tempo. Kraća usputna zadržavanja radi odmora grupe. Noćna vožnja …

2.dan: I S T A N B U L 09.11. Dolazak u ISTANBUL u prepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: HIPODROM, PLAVA DŽAMIJA, AJA SOFIJA, TOPKAPI SARAJ, DVORAC DOLMABAHČE. PRELAZAK PREKO BOSFORA NA AZIJSKI DEO ISTANBULA , VIDIKOVAC ČAMLIDŽE, MOST GALATA, ZLATNI ROG, MODERNI KVARTOVI TAKSIM I BEJOGLU… U popodnevnim časovima organizovana šetnja do KAPALI ČARŠIJE. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: I S T A N B U L 10.11. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno organizovan obilazak HIPODROMA, AJA SOFIJE ili SVETE MUDROSTI (Hagia Sofia), nekadašnje pravoslavne crkve, a današnjeg muzeja, koja predstavlja remek delo vizantijske arhitekture, PLAVE DŽAMIJE ili SULTAN AHMETOVE DŽAMIJE (Sultan Ahmet Camii) koja je naziv “Plava” dobila od 20.000 pločica ukrašenih plavim ornamentima i jedina je džamija u Istanbulu koja ima šest minareta, a zatim i TOPKAPI PALATE (Topkapı Sarayı) koja je skoro 400 godina bila rezidencija turskih sultana, izgrađena je za vreme Mehmeda II Osvajača i izvanredan je primerak osmanske arhitekture. Nakon obilaska slobodno vreme za individualna razgledanja. U večernjim satima fakultativno organizovan odlazak na VEČERU U NACIONALNOM RESTORANU SA FOLKLOROM I ZABAVNIM PROGRAMOM. Noćenje.

4.dan: I S T A N B U L 11.11 Doručak. Nakon doručka fakultativno organizovana poseta VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI/ulaz/, obilazak EGIPATSKE ČARŠIJE (Mısır Çarşısı) tj. pijace začina, na kojoj se danas mogu pronaći svi mirisi i ukusi orijenta (začini, čajevi, slatkiši, kafa i razne turske đakonije), a potom odlazak na KRSTARENJE BOSFOROM u pratnji lokalnog vodiča. Po završetku krstarenja odlazak do šoping centra. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan: ISTANBUL – SOFIJA … 12.11. Doručak. Slobodno vreme do polaska za Srbiju ili fakultativno obilazak PALATE DOLMABAHČE (Dolmabahçe Sarayı) novije rezidencije turskih sultana, izgrađene po uzoru na evropske dvorove. Nakon obilaska palate polazak ka Srbiji. Kraća usputna zadržavanja radi odmora grupe i graničnih formalnosti … Dolazak u Niš i Leskovac u kasnim večernjim satima.

 CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji / TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA/ –

Tri noćenja sa doručkom u hotelu Martinenz 3* (www.otelmartinenz.com) ili u hotelu Grand Asyan 4* (www.hotelgrandasiyan.com), ili sličnom, smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama.

Hoteli se nalaze u Laleli kvartu, u srcu trgovačke zone Istanbula, a nedaleko od istorijskog centra grada. – Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča – Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe

CENA ARANZMANA NE OBUHVATA: – Doplatu za jednokrevetnu sobu 50 eur – Ulaznice za posete koje nisu predviđene programom i fakultativne izlete – Međunarodno putno osiguranje 782,00 dinara za odrasle osobe, za decu do 18 god. 521,00 din, za osobe starije od 70 godina 1.562,00 dinara –

Ostale troškove koji nisu predviđeni programom

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: – Hipodrom, Aja Sofija, Plava džamija i Topkapi palata – 45 eur po osobi – Večera u nacionalnom restoranu sa folklorom i zabavnim programom – 30 eur osobi – Vaseljenska patrijaršija, Egipatska čaršija i krstarenje Bosforom – 20 eur po osobi – Dolmabahče palata – 30 eur po osobi –

Cene fakulativnih izleta obuhvataju ulaznice i usluge vodiča – Minimum prijavljenih putnika za realizaciju fakultativnih izleta je 25 osoba. Prijave za fakultativne izlete izvršiti prilikom prijave za aranžman. Fakultativne izlete je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz korekciju cene.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: GOTOVINSKI– uplata u celosti prilikom prijave za putovanje ili uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

ODLOŽENO – 30% prilikom prijave, ostatak u jednakim mesečnim ratama, najkasnije do 10.12.2017. isključivo uz deponovanje čekova i uvećanje od 1% mesečno.

 Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESA na dan uplate. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmena u redosledu i vremenu realizacije turističkog programa tokom putovanja zbog vanrednih okolnosti na licu mesta (zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi i slično)

NAPOMENA: – Minimalni broj za realizaciju programa je 40 putnika. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put. – U slučaju promenena na monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.

NAPOMENA U VEZI PREVOZA: Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, realizuje prevoz sa drugom agencijom ili prevoznikom koji ima isti datum i mesto putovanja. Marš-ruta prevoza i transfera, mesta polazaka, pauza i vrsta vozila je isključivo u nadležnosti organizatora putovanja. Marš-ruta ne mora biti najkraćim putem – direktno.U slučaju manjeg broja od 8 putnika, organizuje se transfer do predviđenog mesta polaska. Način prevoza i transfera ne mogu biti predmet naknadnog prigovora i žalbe.