BUDIMPEŠTA

04.11.-06.11.2016

budimpesta_jesenje_putovanje_cene_1 fotografije-maarska-budimpeta-slike-sa-putovanja-slike-budimpeta-1432138066g8kn4

 

Budimpešta je glavni grad Mađarske. Broji oko 2 miliona stanovnika. Dunav razdvaja grad na Budim i Peštu. Budim-brdoviti deo,koji je šarmantnija i starija oblast,u čijoj atmosferi doprinose kaldrmisane ulice, male živopisne kuće i srednjovekovna kultura. Pešta je smeštena na prostranom i ravnom terenu i ona je komercijalna oblast. Odlikuje se modnim radnjama i širokim bulevarima. Ono što karakteriše Budimpeštu jesu mostovi koji su bili srušeni u II svetskom ratu, pa su ponovo sagrađeni.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 04.11 –  NIŠ – BUDIMPEŠTA – Polazak iz Niša u kasnijim večernjim časovima sa parkinga kod Tempa.

2.dan 05.11 – BUDIMPEŠTA – dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Razgledanje grada: Trg Heroja, Bulevar Andraši, Citadela, Ribarska četvrt, mostovi Budimpešte. Nakon razgledanja grada smeštaj u hotel, odmor. UvečeFAKULTATIVNO razgledanje grada brodom sa Dunava – krstarenje (u trajanju od oko sat vremena uz pratnju stručnog loklanog vodiča).Posle krstarenja FAKULTATIVNI  odlazak u Nacionalni restoran – Čarda sa Mađarskom muzikom, večerom i folklornim programom. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan 06.11 – BUDIMPEŠTA – NIŠDoručak. Nakon doručka odjavljivanje iz hotela i FAKULTATIVNI obilazak Sentandreje (polazak iz hotela autobusom,voznja oko 40 minuta, oni koji ne idu u Sentandreju imaju slobodno vreme u centru grada). Po dolasku u Sentandreju, razgledanje grada koji raspolaže najvećom zbirkom kulturnog nasleđa Srba u Mađarskoj: Trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, rodna kuća Jaše Ignjatovića, Trgovački krst, Blagoveštenska crkva, Beogradska crkva , Krst Kneza Lazara …slobodno vreme za kafu i kolače, šoping i u dogovoreno vreme polazak za Budimpeštu (ukupno zadržavanje u Sentandreji oko dva sata). Povratak u Budimpestu, slobodno vreme u centru grada. Okupljanje grupe kod Eržebet mosta u dogovoreno vreme i polazak za Srbiju, usputno svraćanje do TC Campona. Slobodno vreme za šoping i obilazak Tropikarijuma (za obilazak Tropikarijuma ulaznice se kupuju individualno na licu mesta i koštaju oko 7 evra)u trajanju oko 2h. Polazak za Srbiju u večernjim satima.

Cena aranžmana po osobi 39

*doplata za 1/2 sobu je 6€ po osobi

*doplata za 1/1 sobu je 20€ po osobi

 

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Pro Credit banke  na dan uplate.

Dinamika plaćanja: 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre puta, čekovima ili administrativnom zabranom na tri rate bez uvećanja.

U cenu aranžmana je uračunato: – vožnja udobnim visokopodnim autobusom turističke klase (TV, DVD, A/C…), običan ili dabldeker- smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama  u   hotelu 3*  na bazi jednog noćenja sa doručkom,

– odlazak do tržnog centra Campona

– troškovi organizacije i vođstva puta.

U cenu aranžmana nije uračunato: – vožnja brodom (krstarenje Dunavom)-15€,- Sent Andreja – 10€

– Nacionalni restoran Čarda – 25€

– međunarodno zdravstveno osiguranje ,

– Individualni troškovi.

-doplata za polazak iz Prokuplja i Leskovca je 5€, iz Knjaževca i Pirota je 12€ ( minimum 4 osobe)

 

Napomena: za putovanje u Mađarsku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše.  U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU.

 

MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 40 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.